In it´s full potential -konst utställning

In its full potential
Marina Björkman
Frank Forsman
Laila Orning
Måste allt vara perfekt?
Är det inte de små defekterna som gör livet och betraktandet spännande och mer intressant. Behöver verkligen allt förklaras? In i minsta detalj?
En av många lockelser i det kreativa är att testa. Göra något outsägbart. Prova material som vid första tanken inte alls går och vid andra tanken blir en spännande resa. Förvränga en bild ett plocka fram en gestaltning ur bakgrundens försålda lager?
I det kreativa formas känslor genom infall och utfall. Intentioner rasar i golvet och det oväntade står alltid bakom nästa hörn. Konstnären ger sig hän åt att försöka styra eller låta bli att styra, och våra erfarenheter lägger sig ofta i.
Tre kreatörer. Tre konstnärer som ser det operfekta som perfekt och öppnar upp för allas olika tolkningar och erfarenheter. Tre själar och tre bildspråk i en utställning om att göra vad man vill, ur våra egna synvinklar och bjuder in till betraktarens egna perspektiv.
Stort som smått.
In its full potential
Galleri SOHO
28-30 oktober
Öppet 11.00-19.00
Hantverkargatan 10
Västerås
Om konstnärer
Marina Björkman är född och verksam i
Västerås, har ställt ut på Sparrows Gallery
i Texas/USA samt Galleri Puckeln i sthlm där hon även är representerad som en av galleriernas stående konstnärer. Marina målar i akryl och mixedmedia samt arbetar i andra material som lera och papier maché. 2021 blev hon framröstad konstnär att måla årsgåvan till DSV konstförening.
Marina beskriver sitt skaparflöde;
”I mitt skapande stänger jag ute omvärlden och går in i min egen bubbla, där får jag utlopp för både det skira och eleganta och det mer kraftfulla färgstarka, kontraster som jag inte vill vara utan. Jag inspireras av människor.”
Frank Forsman ställer ut både i Sverige och USA, och finns representerad på Sparrows Gallery i Denison/Texas strax utanför Dallas. Kanske är USA den marknad Frank vänder sig till mest men har under senare år varit inbjuden utställare både lokalt i Västerås samt i sthlm. Frank arbetar i olika material och gärna mixed media vilket han även håller web kurser i.
Frank om sitt egna skapande;
”Inspirationen för mig kommer från människor och motsatser, reflektioner i vardagen och det som inte syns vid en första anblick, historier från livet.”
Tamie Odom ägare och kurator Sparrows Gallery
“Frank brings a fresh perspective to a sometimes tired art scene. His mixed media works show a depth and feeling which pulls the viewer into the piece. So much meaning there.”
Laila Orning har varit utställande konstnär i drygt 20 år och började ursprungligen med konstglas. Genom snart 40 utställningar har det varit helt naturligt för henne att testa och utbilda sig i olika material som måleri, keramik, sten och olika tekniker inom varje genre. Hon är verksam i stockholms skärgård ute på Rindö Hamn och gästar västerås tillsammans med kollegorna Marina och Frank som genom åren blivit goda vänner.
Laila om sitt eget skapande;
Jag är abstrakt. Jag ser och upplever saker abstrakt och hämtar gärna ut den där essensen av någon och formar det genom konsten. Jag älskar mänsklighet och fysisk närvaro men inspireras lika mycket av både konkreta och subtila förnimmelser. Som dimman mot huden. Fundera en stund på hur den känns….”

Leave a Reply